27 Ocak 2014 Pazartesi

Zürih Gölü

İsviçre gölleri yazısında kısaca bahsettiğim Zürih Gölü hakkında daha detaylı bilgiler vermek istiyorum. Deniz, göl, nehir şüphesiz bir şehri daha da güzelleştiriyor. Benim gibi yüzmeyi ve her türlü su birikintisini sevenler için Zürih Gölü de Zürih’i ve kıyısında yer alan diğer şehirleri daha da yaşanabilir kılıyor.

Göl ve nehir kıyısında birçok noktadan suya atlayabileceğinizden daha önce bahsetmiştim. En çok tercih ettiğimiz „Strandbad Mythenquai“ de göl kenarındaki bu noktalardan biri. Duşu, tuvaleti, büfesi, mangal alanı, masa tenisi, atlama platformları, cankurtaranı, 250 metre uzunluğunda kumsalı ve geniş çim alanı olan güzel bir tesis. Kumsalı sayesinde burada kendinizi gölden çok deniz kıyısında hissediyorsunuz.



Strandbad Mythenquai
 

17 Ocak 2014 Cuma

Fatih yemek turu 2. Bölüm

Fatih yemek turu 1. Bölüm için buraya tıklayın.

Odabaşı Çiğbörekçisi

Çocukluğumun oyun hamuru mantı ve çiğbörek hamuruydu. Babaannem çiğbörek yapalım dediğinde havalara uçardım. Üniversite yıllarında babaannemin önderliğinde babamla beraber yüz tane çiğbörek açmışlığımız vardır.

Şehremini'nde üç masalı minik bir dükkanı olan bu çiğbörekçi de babaannem gibi Kırım Tatar'ı. Babaannemin yaptığı çiğböreklere bu kadar benzeyenini ve bu kadar güzelini senelerdir yememiştim.