12 Temmuz 2013 Cuma

Zürih'te uygun fiyata yemek

İsviçre'nin diğer birçok şehri gibi Zürih de fiyatların yüksek olduğu bir şehir. Şık olmayan ortalama bir restoranda maliyeti çok da yüksek olmayan pizza, makarna, wok gibi yemeklere yaklaşık kişi başı 20-40 CHF civarında bir para ödersiniz. Bu yazıda ortalama bir restorana göre daha uygun fiyata yemek yiyebileceğiniz birkaç alternatif sunmak istiyorum.


Manora restoran


Manor alışveriş merkezinin en üst katında bulunan restoranında tavuk, kırmızı et, balığın yanında açık büfeden istediklerinizi seçerek tabağınızı oluşturuyorsunuz. Açık büfesinde sebzeli gratinler, çeşitli haşlanmış sebzeler, makarna, pilav ve salatalar bulunuyor. Tavuk şinitzel ve açık büfeden tepeleme aldığınız sebze, makarna ve salataların bedeli 11.50 CHF. Tavuk yerine kırmızı et veya balık tercih ederseniz bu fiyata 3-5 CHF ekliyorsunuz.

Blogumda İsviçre dağlarına yer vermemi isteyen arkadaşımın isteğini gerçekleştirmek de bugüne kısmetmiş.


Dağlar


Etler ve açık büfe

Makarna standında ise genelde en az iki çeşit taze fettucini bulunuyor. Önce fettucininizin çeşidini seçiyorsunuz. Taze makarna olduğu için 2-3 dakika içinde pişiyor. Domatesli, ıspanaklı ya da sade olan bu makarnalara katacağınız sebzeleri standın hemen önündeki büfeden küçük bir tabağa doldurarak aşçıya veriyorsunuz. Sebzelere ek olarak karides veya tavuk ekletebilirsiniz. Kremalı, domatesli ve körili üç çeşit sostan birini ya da birkaçını seçerek makarnanızı oluşturuyorsunuz.

Makarnaların fiyatları ise şöyle:
Sebzeli makarna: 9.30 ya da 11.50 CHF (Seçtiğiniz sebzelere göre değişiyor.)
Sebzeli + Tavuklu / Karidesli: Üstteki fiyatlar + 2 / +3 CHF


Makarna
Taze sıkılmış meyve suları ve karışımlarının bulunduğu bir standı da mevcut.


Taze meyve suları

Hava güzel olduğunda terasında oturup yiyebilirsiniz. Manor’un restoran bölümü olan Manora, Zürih'ten başka Cenevre, Lozan, Lugano, Luzern ve daha birçok başka şehirde bulunuyor.


Manor teras (Zürich)

Açılış saatleri şehirden şehire farklılıklar gösteriyor.
Zürih Manora’nın açılış saatleri şöyle:

Pazartesi-Cumartesi: 09:00-20:00; Pazar: Kapalı
Adres: Bahnhofstrasse 75 Zürih

Daha fazla bilgi için tıkla!




Migros Restoran


Manora gibi burası da restorandan çok yemek seçeneği geniş bir kantin aslında.

Wok büfesinde küçük bir kaseye doldurduğunuz sebzeleri aşçıya veriyorsunuz. Sosu ve et çeşidini seçip Tayland usulü wok yemeğinizi hazırlatıyorsunuz.


Tayland usulü wok

Makarna büfesinde de yine kendi seçtiğiniz sebze ve etlerden makarnanızı oluşturuyorsunuz. Pizza büfesinde ise her gün 3-4 çeşit pizza bulunuyor.

Pizza Margherita


Çoğunlukla İsviçre usulü soslu etlerin, sebze ve patateslerin bulunduğu sıcak yemek büfesinden de yemekleri dilediğiniz gibi seçip tarttırarak alabilirsiniz.

Çeşidin bol olduğu salata büfesinde de yine tabağınızın ağırlığına göre ödüyorsunuz. Haftada bir gün salata büfesi ağırlığına göre değil 12.50 CHF sabit fiyata tabağın alabildiği kadar salata günü yapıyor.

Salata (!)


Bunların dışında fırın tavuk, kanat ya da kızarmış balık yanına patates kızartması da diğer seçenekler.

Yarım tavuk ve patates kızartması


Fiyatlar ise şöyle:

Tayland usulü sebzeli wok ve pilav: 13.90 CHF
Tayland usulü sebzeli-etli ya da tofulu wok ve pilav: 16.90 CHF (Et secenekleri: Tavuk, dana ya da karides)
Yarım tavuk ve patates kızartması: 12.50 CHF
Makarna çeşitleri: 12.90-15.90 CHF
Pizza çeşitleri: 10.50-11.50 CHF
Sıcak yemek büfesi: 2.90 CHF / 100 gr.
Salata büfesi: 2.90 CHF / 100 gr.

Migros restoran İsviçre'nin hemen hemen bütün şehirlerinde bulunuyor.

Restorandan restorana farklılıklar gösterse de genelde haftaiçi hizmet veriyor. Şehir merkezlerinde olanlar ve alışveriş merkezlerinin içindekiler Cumartesi günleri de açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder