1 Şubat 2014 Cumartesi

Vollenweider Chocolatier, Zürih

Vollenweider ilk şubesini Zürih’e trenle 10 dakika uzaklıktaki Winterthur’da açmış. İkinci ve şimdilik son şubeleri ise Zürih’te Opera binasının yanında yer alıyor. Hala butik sayılabilecek bu çikolatacıyı sonunda açık yakaladık ve içeri daldık.

İsviçre bilindiği gibi çikolata konusunda kalitenin yüksek olduğu bir ülke. Sprüngli, Läderach ve Teuscher gibi harikalar yaratan dükkanların ev sahibi. Artık bir çikolata denerken beklentilerimiz yüksek olduğu için hayalkırıklığına uğrama şansımız da daha yüksek. Buna rağmen bu çikolatacı bizi etkilemeyi başardı. İlk fırsatta tadına doyamadığım trüf çikolata ve cupcakeleri için yine uğramayı düşünüyorum.



Cupcake


Cupcake



çikolatalar
   

Trüf çikolatalar
  

Trüf çikolatalar


Florentiner
 

Çikolataları muhteşem. Limonlu cupcake insanın rüyalarına girecek türden. Çikolata ve cupcake dışında, çeşitli tartlar, kekler, makaron, dondurmalı pasta, çikolatalı pasta bulabilirsiniz. Sevgililer günü temalı dev kalp çikolataları, Romeo ve Juliet adını verdikleri minik kalpli çikolatalar da güzel bir hediye tercihi olabilir.

 
Kalp çikolatalar
 


Romeo ve Juliet
 

Fiyatlar hakkında da kısaca bilgi vereyim. Cupcakelerin tanesi 6 CHF. Trüf çikolataların tanesi yaklaşık 2 CHF’a geliyor. 8 kişilik çikolatalı pasta 36 CHF.


Zürih'teki diğer tatlı ve çikolata durakları için tıklayın.

Adres: Vollenweider Chocolatier Confiseur
Theaterstrasse 1 8001 Zürich (Durak: Opernhaus)


Tartlar


Dondurmalı pasta


Macaron


Çikolatalı pasta
 

Zürafa pasta


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder