16 Mart 2013 Cumartesi

İsviçre gölleri

Zürih Gölü:


Zürih Gölü'nün (İsviçre Almancası: Zürisee) büyük kısmı Zürih Kantonu içinde yer alır. Kalan kısmı ise St. Gallen ve Schwyz Kantonları'yla çevrilidir.

Yaz aylarında kıyısındaki park ve bahçelerde uzanılır, top oynanır, mangal yapılır, göle girilir. Halka açık parklar dışında duşu, kabinleri, iskelesi olan tesislerden günlük 7 Frank karşılığında faydalanılabilir.




Zürih Gölü



Sadece Zürih şehrinde göl kıyısında ve Limmat nehri kıyısında beşer tane olmak üzere toplam on tesis bulunuyor. Bu tesislerden biri olan Mythenquai'nin plajı kum. Bu sene 9 Mayıs'ta sezon açılışı yapılıyor.


Zürih Gölü (Strandbad Mythenquai)

Kış aylarında ise Zürih şehrinden gölün üzerindeki karlı dağların nefis görüntüsüne şahit olursunuz.



Zürih Gölü (Bürkliplatz)




Leman/Cenevre Gölü:


Cenevre Gölü (Fransızca: Lac Léman, Almanca: Genfersee) İsviçre ve Fransa arasında kalır. Cenevre, Lozan, Montrö şehirlerine kıyısı vardır. Gemi turlarına katılarak muhteşem Alp manzaralarını gölün üstünden izleyebilirsiniz. Her Pazar ve tatil günlerinde gerçekleştirilen Alp manzarası gemi turu Le Bouveret'ten başlayıp sırasıyla Vevey ve Montrö'ye uğrayarak tekrar Le Bouveret'te bitiyor ve günde aralıksız üç kez tekrarlanıyor. Yani isterseniz Montrö ya da turun başka bir durağında binip turu dilediğiniz yerde tamamlayabilirsiniz. Cenevre Gölü'nde ayrıca uçurtma sörfü yapılıyor. Gemiyle Cenevre'den Nyon'a giderken uçurtma sörfü yapanların gösterisine tanık olmak mümkün.



Cenevre/Leman Gölü (Cenevre)


Maggiore Gölü:


Maggiore Gölü'nün (İtalyanca: Lago Maggiore) İsviçre ve İtalya'ya kıyısı bulunuyor. İsviçre'deki bazı kıyı şehirleri Locarno, Ascona, Brissago.


Maggiore Gölü (Ascona kıyısı)

Locarno'dan başlayıp Brissago ve Brissago Adaları'na hatta İtalya tarafına giden gemi turları var. Locarno'dan teleferikle Cardada ya da Cimetta'ya çıkıp gölün nefes kesen görüntüsünü yukardan izleyebilirsiniz.


Maggiore Gölü (Cimetta'dan bakış)





Brienz Gölü:


Brienz Gölü (Almanca: Brienzersee) Interlaken şehrinin doğusunda kalır. Adını kıyısındaki Brienz şehrinden alır. Büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Bu sene Brienz Interlaken arası gemi seferleri 29 Mart'ta başlıyor, 27 Ekim'e kadar devam ediyor.


Brienz Gölü (Bönigen/Interlaken kıyısı)


2 yorum:

  1. Isvicre daglarini da görmek isteriz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda İsviçre'deki dağlar hakkında da yazmaya çalışacağım.

      Sil