11 Ağustos 2013 Pazar

Salzburg tatlı notları

Café Sacher

Salzburg'da iki farklı tatlı durağımız oldu. İlki bahçesi Salzach nehrine bakan Café Sacher. Adı üstünde orijinal Sacher turtasıyla meşhur bir cafe. Avusturya'da insanlar restorandan çok cafelerde buluşuyorlar. Cafe kültürü bu nedenle çok gelişmiş. Kahvelere Avusturya'nın güzel tatlıları eşlik ediyor. Genci yaşlısı oturup saatlerce sohbet ediyor ve tatlı tatlı tatlılarını yiyorlar. Café Sacher'de Sacher torte ve bademli Macar pastası (Esterhazyschnitt) denedik. Özellikle bademli pasta bir çok katmandan oluşan çok lezzetli ve hafif bir pastaydı.


Bademli pasta Esterhazyschnitt



Sacher turtası da oldukça başarılıydı. Sacher turtanın içi iki katmandan oluşuyor. Çikolatalı kek ve kekin ortasında yer alan çok ince kayısı reçeli. Kek koyu çikolatalı pasta kaplama şekeri (dark chocolate icing) ile kaplanıyor ve kremayla servis ediliyor. Sacher turta Avusturya'nın belki de en meşhur spesiyalitesi.


Sacher turta (Sacher torte)

Café Sacher’in Salzburg’dan başka Viyana, Graz ve Innsbruck’da da şubeleri bulunuyor.

Café Sacher

Café Sacher


Adres: Schwarzstraße 5-7, A-5020 Salzburg
Telefon: +43 (0)662 - 88 977
Açılış saatleri: Her gün 07:30-00:30


Daha büyük bir haritada görüntüle!




Café Espresso Fabrizi

Dönmeden her yerde fotoğraflarını gördüğümüz Salzburg'un meşhur tatlısı Nockerl'i deneyelim istedik. Avluların birinde daha önceden gözümüze kestirdiğimiz Café Espresso Fabrizi tatlı için diğer bir durağımız oldu.

Nockerl

Nockerl tatlısı yiyebileceğiniz her yerde, sipariş üzerine yapıldığını ve hazırlama süresinin 30 dakika olduğunu belirtmişler. Bizimki yoğun bir zamana denk geldiği için 30 dakikadan da uzun sürdü. Gezimizin son dakikalarına kadar lezzet peşinde koştuğumuz için, trenimizi kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. Tatlı porsiyonu her yerde iki kişilik olarak pişiriliyor. Yemeğin üzerine yediğimiz için belki de bize biraz fazla geldi. 3-4 kişi de rahatlıkla paylaşabilir bana göre. Nockerl, yumurta, şeker, un ve vanilya ile hazırlanıyor. Üzerine frambuaz sosu dökülerek yeniyor. Tatlının üç tepesi Salzburg'u çevreleyen Festung, Mönch ve Kapuziner dağlarını simgeliyor. Nockerl, Salzburg'un kaçırmamanız gereken bir lezzeti.

Café Espresso Fabrizi

Adres: Getreidegasse 21 5020 Salzburg
Telefon: +43 (0)662 845914
Açılış saatleri: Pazartesi-Cumartesi: 07:00-19:00, Pazar: 09:00-18:00



Daha büyük bir haritada görüntüle!

2 yorum:

  1. Noeckl denen evlerden uzak tatlıyı yemek için yarım saat dolandık. Bu tatlımsı şeyi sipariş etmiş çevre masadakı noeckl-zedelerin surat ifadelerine de baktıktan sonra emin olduk ki, allah bi daha bizi böyle bir sinavdan geçirmesin. Yazarın da böyle düştüğüne eminim lakin kanıtlayamam. Sizi allaha havale ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Düşündüğüne*

    YanıtlaSil