Vineria San Telmo:
Bu restoranda birkaç istisna hariç bütün yemekleri tadımlık porsiyonlarda yani tapas olarak ısmarlayabiliyorsunuz. Bu sayede birçok çeşit denemek mümkün oluyor.
Mutfağı deniz ürünleri açısından zengin ülkelerde fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. O nedenle ağırlıklı olarak deniz ürünlü tapaları tercih ettik. Deniz ürünleri dışında dana, ördek ve vejetaryan seçenekleri de mevcut.
Denediğimiz ve unutamadığımız tatlardan bazıları şöyle:
Karamelize soğanlı sıcak peynir tartı (torta de Castuera): Eritilmiş peynir kıtır ekmekle beraber sunuluyor. Başlangıçlar arasından güzel bir seçim olabilir.
Torta de Castuera |
Karides carpaccio, dana carpaccio : Carpaccio, çiğ et çok ince kesilerek hazırlanıyor. Et pişmediği için etin taze ve iyi kalitede olması çok önemli. Özellikle iri karides (king prawn) çeşidinden hazırlanmış karides carpaccio çok lezzetli.
Karides carpaccio |
Izgara somon fileto, ızgara ton fileto: Deniz tuzu serpiştirilmiş ve hafif pişmiş taze somon ve ton balığı. Somonla beraber ratatouille ve tonla ise soğan compote (komposto) servis ediliyor. Ratatouille, kalan sebzeleri (kabak, patlıcan, biber, vb.) değerlendirmek amacıyla ortaya çıkan genelde garnitür olarak sunulan bir çeşit karışık sebze yemeği. Soğan kompostosu ise jülyen doğranıp tuz, şeker, sirke ve/veya şarap katılarak pişirilen soğana deniyor.
ızgara somon fileto ve ratatouille |
Sübye mürekkepli spagetti ve deniz tarağı: Sarımsak soslu sübye mürekkepli spagetti üzerinde servis edilen ızgara deniz tarağı denediklerimiz arasında en başarılı kombinasyon.
sübye mürekkepli spagetti ve deniz tarağı |
These photos of Vineria San Telmo are courtesy of TripAdvisor
Tapaların her biri hayranlık uyandırıcı. Yemeklerin fiyatları sundukları kaliteye göre çok uygun.
Bodega dos de Mayo:
Turistlerden çok yerli halkın hınca hınç doldurduğu tradisyonel bir tapa barı burası. Tapa porsiyonların fiyatları çoğunlukla 2-3 euro civarında. Izgara sübye, sarımsaklı karides, pane karides, morina kroket ve kızarmış hamsi menüsündeki deniz ürünlerinden birkaçı.
Beşamelli karides pane |
Izgara sübye |
Bodega dos de Mayo |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder