14 Nisan 2014 Pazartesi

Côte d'Azur

Küçük notlar eşliğinde Côte d’Azur fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyorum.



Nice



Akdeniz‘in üzerinden süzülerek indiğimiz deniz kenarındaki Côte d’Azur havaalanından, yaklaşık 15 dakikalık bir otobüs yolcuğu sonunda şehir merkezindeyiz.



Cote d'Azur Kıyıları
 
   

Garibaldi Meydanı
 

Nice şehir merkezi
  


Nice şehir merkezi
  

Eski şehir merkezinde turlayıp tepedeki parka çıkıyoruz. Parc du Château, şehir ve kıyı manzarasının keyfini en iyi çıkarabileceğiniz yerlerden biri. Bir tarafta Lympia limanı, diğer tarafta Nice şehri ve kıyılarının nefes kesen manzarasına tanık olacaksınız.



Parc du Château'dan Nice şehri
  


Parc du Château'dan sahil
    


Nice sahil
  


Lympia limanı
   


Parc du Château
  

Nice’in upuzun bir sahili var. Tepedeki parktan sonra serin sularda yüzmek ve sahilde uzanmak bütün yorgunluğunuzu unutturuyor. Gece sokak sanatçılarının müzikleri eşliğinde İngiliz Sahil Yolu (Promenade des Anglais) denilen bu kordon boyunun keyfini çıkarmanızı öneririm.

Nice şehrinin Cimiez semtinde bulunan Arkeoloji müzesini de gezme fırsatı bulduk. Müzenin hemen yanında Arénes de Cimiez bahçesi ve bahçenin içinde de Cimiez Manastırı yer alıyor.



Arkeoloji Müzesi
  


Arénes de Cimiez bahçesi
   


Cimiez Manastırı
   

Arkeoloji müzesinin hemen yakınında Matisse hayranlarının kaçırmaması gereken Matisse müzesi, bu müzeden 15 dakika yürüme mesafesinde de Marc Chagall müzesi bulunuyor.



Matisse Müzesi
 

Rus Ortodoks Katedrali de etkileyici mimarisiyle görmeniz gereken başlıca yapılardan biri.



Rus Ortodoks Katedrali
  


Rus Ortodoks Katedrali
   

Bir diğer etkileyici yapı ise Lascaris Palası. 17 yy’in aristokratik binası günümüzde “Müzik Enstrümanları Müzesi” olarak hizmet veriyor. 500'ün üzerinde enstrümana ev sahipliği yapan müze Fransa’nın en önemli koleksiyonlarından birine sahipmiş.



Lascaris Palası




Cannes



Film festivaliyle ünlü Cannes şehrine Nice’den trenle yarım saatte varıyoruz. İlk bakışta beni en çok etkileyen geniş uzun kumsalı oluyor. Kıyı boyunca uzanan “La Croisette” Bulvarı üzerinde Festival ve Kongre Sarayı, Carlton gibi ünlü oteller, butikler, lokantalar ve barlar yer alıyor.


Cannes kumsal


Cannes liman


La Croisette



Kaleye çıkıp şehri ve limanı seyrediyoruz. St-Marguerite and St-Honorat Adaları’na Cannes limanından bot turları düzenleniyor.



Cannes kale


Cannes kale


Cannes kale



Cannes kale
 

Oldukça küçük olan şehir merkezindeki sokaklarda ve pazarlarında turladıktan sonra Antibes şehrine doğru yola koyuluyoruz.





Antibes


Cannes'dan Nice'e dönüş yolumuzun üzerindeki durağımız Antibes, şehir merkeziyle ve kıyılarıyla kendine hayran bırakan şirin ve sakin bir sahil kenti.


Antibes kumsal


Antibes liman


Grimaldi şatosundaki Picasso Müzesi’ni gezme fırsatımız oldu. Pablo Picasso, 1946 yılında altı ay bu şatoda yaşamış ve birçok ünlü eserini burada yaratmış.



Picasso Müzesi


Picasso Müzesi


Picasso Müzesi


Şehirde sanatçıların ürünlerini sergileyip sattığı bir de çarşı bulunuyor. Antibes’i sadece yarım gün gezebildik. Bu etkileyici kentte şüphesiz keşfedilecek daha bir çok şey var.



Antibes çarşı
 

Antibes şehir merkezi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder