Somon tartar, tatlı hardal sosunda marine edilmiş taze çiğ somon balığının ince ince kıyılmasıyla hazırlanıyor. Bu karışıma ince ince doğranmış frenk soğanı, kırmızı soğan ve balık yumurtası eklenmiş. Somon tartarı, somon fümeyle de hazırlayanlar olabiliyor. Ancak tartar asıl olarak burada da denediğimiz gibi çiğ balık ya da çiğ dana etiyle hazırlanıyor.
Somon tartar |
"Gubbröra" ise İsveç'e özgü ançüezli yumurta salatası. Daha önce gittiğimiz başka bir restoranda, çok tercih edildiğini görüp denemek istedik ve çok beğendik. "Gubbröra" salata eşliğinde ve çavdar ekmeğinin üzerinde geliyor.
Gubbröra |
Diğer tercihimiz olan ringa balığı üçlemesi ise İsveç peyniri "Västerbotten" ile ringa balığı turşusu, hardal ve sarımsak marineli ringa balıklarından oluşuyordu. Ağızda eriyen ringa balıklarının her biri muhteşemdi. Deniz ürünlerine karşı biraz önyargılı olan eşimin bile her bir lezzette büyülendiğini söylemeliyim.
ringa turşusu, hardal ve sarımsak marineli ringa |
Tekrar gitmek kısmet olmadı. Ancak Stockholm'e yine yolumuz düşerse şehirde ilk uğrayacağımız yerlerden biri olacağına eminiz.
Fiyatlar: 1 TL = 0.31 SEK (İsveç Kronu)
Somon tartar (150gr): 236 SEK (74 TL)
Küçük/Büyük Ringa tabağı: 125/190 SEK (39/59 TL)
Gubbröra: 105 SEK (33 TL)
Adres: Östermalmstorg 114 39 Stockholm
Açılış saatleri:
Pazartesi-Perşembe: 09:30-18:00
Cuma: 09:30-19:00
Cumartesi: 09:30-16:00
Pazar: kapalı
Daha büyük bir haritada göster.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder