21 Nisan 2013 Pazar

Konstanz gezi notları

Konstanz, Konstanz Gölü kıyısında yer alan, İsviçre ile komşu olan bir güney Almanya şehri.


Ne yapılır?


Konstanz’ın tarihi şehir merkezi gezilir. Çoğunlukla yaya yollarından oluşan merkez yürüyerek gezmek için ideal. Katedralin kulesine tırmanıp şehir ve Konstanz Gölü'nün manzarasını izleyebilirsiniz.




   

 

Konstanz Gölü'nde vapur gezisi yapılır. Vapurla çiçek adası Mainau’ya gidilebilir. Mainau Adası bu sene 15 Mart - 20 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilir. (Giriş ücretleri: Yetişkin 17,5 Euro, öğrenci 10 Euro, 13 yaşın altı ücretsiz.)

Konstanz Gölü'nde yüzülür. Şehrin en doğusundaki Hörnle plajına 5 numaralı otobüsle ulaşabilirsiniz. Su yüzülebilecek kadar sıcak olmadığında ise gölde deniz bisikletine ya da motorlu küçük teknelere binmek diğer bir alternatif olabilir.

Termal havuz ve spa’ya gidilebilir. Bodensee Therme adındaki termal havuz ve spa merkezine ana tren garından kalkan 5 numaralı otobüsle ulaşabilirsiniz (durak: Therme).

Therme


Sea Life ziyaret edilebilir. (Akvaryum giriş ücretleri: Yetişkin 15 Euro, 3-14 yaş arası çocuk 10 Euro)

Alışveriş yapılabilir. Lago alışveriş merkezi hemen tren garının yanında yer alıyor. Özellikle İsviçre’den birçok kişi Konstanz’a günübirlik alışveriş yapmaya geliyor. Fiyatlar İsviçre'ye göre daha uygun. Ayrıca belli bir limite kadar alınan ürünlerin vergilerini Almanya'da yaşamayanlar geri alabiliyorlar.





Ne yenir?


Bugüne kadar dört kez ziyaret ettiğimiz Konstanz’da birçok restoranda yemek yeme fırsatı bulduk.

Bu restoranlardan en son gittiğimiz ve de çok memnun ayrıldığımız Ristorante Pinocchio ile başlamak istiyorum. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı rezervasyonsuz gittik ve şansımıza kalan son masayı kaptık. Bonfile ve kuzu pirzola yedik. Etler gayet iyi pişirilmişti ve çok lezzetliydi. Büyük ve kalabalık bir restoran olmasına rağmen servisi çok hızlıydı.


Ristorante Pinocchio

Yine Konstanz'ı son ziyaretimizde hakkında güzel yazılar okuduğumuz İspanyol restoranı La Bodega'da tapas yemek üzere yola çıkmıştık. Ancak kapalı olduğu için orada yemek kısmet olmadı. Dışarıdan anladığımız kadarıyla küçük ve şirin bir aile restoranı.


La Bodega


La Bodega kapalı olunca hemen biraz ilerisinde bulduğumuz başka bir İspanyol restoranı Costa del Sol'a gittik. Çok büyük bir mekan. Bizim gittiğimiz öğle saatlerinde masalar tek tük doluydu. Biz birşeyler atıştırmak için gitmiştik. Kalamar kızartma, sarımsaklı karides, kızarmış sardalya ve patatas bravas (soslu kızarmış patates) yedik ve hepsinden de memnun kaldık. Tapastan başka menüsünde ana yemek olarak paella (İspanyol pilavı), çeşitli balık ve et yemek seçenekleri bulunuyor.


Costa del Sol




Tapas (Costa del Sol)

Gittiğimiz restoranlardan bir diğeri de katedral meydanında yer alan Münsterhof. Burada Flammkuchen (Fransızca: Tarte flambée) ve biftek denedik. Flammkuchen lahmacun hamuru gibi ince bir hamur üzerine crème fraîche (taze krem peynir) ve pastırma-soğan, somon-domates ya da ıspanak-koyun peyniri gibi çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanıyor. Café de Paris soslu Angus bifteği de oldukça lezzetliydi. Denediklerimiz dışında menüsünde sosis salatası, karidesli veya bolonez soslu spagetti, beyaz şarap soslu balık seçenekleri var. Münsterhof, servisi konusunda ciddi sıkıntıları olsa da iyi yemek beklentilerinizi karşılayacak bir mekan.


Münsterhof

Konstanz‘daki restoranların en meşhurlarından biri ana tren garına ve Lago alışveriş merkezine çok yakın olan Tolle Knolle. Patatesi ana yemek, et ve sebzeleri yan ürün olarak sunan bir restoran burası. Patatesin Alman mutfağının temel taşlarından biri olduğunu düşünürsek çok şaşırtıcı bir durum değil. İnternetten okuduğumuz olumlu yorumlar ve bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine gittik ama aradığımızı bulamadık. Sebzeli, tavuklu fırında patates graten, bugüne kadar yemekhanelerde yediklerim de dahil olmak üzere yediğim gratenler içinde en lezzetsiz olandı. Gratenden başka hamuru patatesle hazırlanmış pizza denedik. İlk kez yediğim değişik bir pizza olması dışında beni etkileyen bir lezzeti yoktu.


Tolle Knolle

Bir arkadaşımızın bütün uyarılarına rağmen denediğimiz bir diğer restoran da Türk restoranı Sedir. Başta menüsündeki sac kavurmayı görünce duyduğum heyecan, garsonun „sizin bildiğiniz sac kavurması değil o“ demesi üzerine yerini şaşkınlığa, şaşkınlık ise ısmarladığım karışık ızgarayı yerken yerini hayal kırıklığına bıraktı. Ben bir daha gitmeyi düşünmüyorum, ama gördüğümüz kadarıyla Konstanz’da sevilen bir yer.


Daha büyük bir haritada görüntüle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder