Capri’de küçük limanın (Marina Piccola) bulunduğu kıyı adanın en güzel manzarasına sahip yerlerden biri. Capri’nin simgesi olan denizin içindeki kayalıklar (faraglioni) da Capri'nin bu güney kıyısında yer alıyor. Küçük bir plajı olmasına rağmen Marina Piccola, adada denize girmek için en çok tercih edilen yerlerden biri.
Ambassador Weber'den manzara |
Bu kıyıda yer alan Ambassador Weber Oteli'nde iki gece konakladık. Birçok otelde olduğu gibi limandan otele transfer servisi mevcut. Kişi başı tek yön 5 EUR ödüyorsunuz. Otelden şehir merkezine transferler ise ücretsiz. Kahvaltı dahil bir gecelik oda fiyatı Temmuz ayında 200 EUR idi. Capri Adası'nın İtalya’nın geneline göre pahalı bir yer olduğunu söylemeliyim. Kalite-fiyat oranı beklentilerini çok yüksek tutmamakta fayda var.
Marina Piccola |
Marina Piccola |
Büyük limandan adanın kuzeyinde yer alan Tiberio plajına tekneler kalkıyor. Biz gitmedik, ama deniz otobüsüyle vardığınız büyük limanın hemen yakınındaki bu plaj adada çok kalamayacaklar ve denize girmek isteyenler tarafından tercih edilebilir.
Tiberio'ya tekne |
Limandan füniküler ile çıkabileceğiniz ya da bizim gibi merkezdeki bir otelde kalmıyorsanız servisle ulaşabileceğiniz Capri şehir merkezi meydanları, sokakları ve canlılığıyla kendisine hayran bırakıyor. Şehir merkezinin inişli çıkışlı dar sokaklarında turlarken karşımıza çıkan ada manzaraları en çok keyif aldığımız dakikalardı.
Fünikülerle Capri'ye çıkarken |
Funicolare - Stazione Capri |
Piazza Umberto I |
Saat kulesi (Piazza Umberto I) |
Capri genel olarak yeşilliklerin ve çiçeğin bol olduğu bir ada. Binaları sarmalayan çiçeklere, sokakları süsleyen rengarenk ağaçlara bayıldık.
Restoran, otel ve sokak isimleri adada fayansların üzerine yazılmış. Hediyelik eşya dükkanlarında yöreye özgü seramik eşyalar ve fayans tablolar bulabilirsiniz. Ayrıca Capri'de çeşit çeşit el yapımı deri sandaletler satan dükkanlar karşınıza çıkıyor. Ancak bu az sayıdaki şirin butik dükkanların dışında şehirdeki dükkanların geri kalanı ünlü markalar tarafından işgal edilmiş.
Grotta Azzurra adanın mutlaka görmeniz gereken adı üzerinde mavi mağarası. Mağaranın küçük girişinden aldığı ışık nedeniyle mağaranın içindeki suyun rengi capcanlı bir mavi tonunda. Akşam 17'ye kadar açık, ancak aldığı daha çok ışık nedeniyle öğlene kadar görülmesi tavsiye ediliyor. Grotta Azzurra'ya büyük limandan iki farklı tekne turu seçeneğiyle gitmeniz mümkün. Uzun olan tur adanın çevresini dolaşıyor. Bizim katıldığımız kısa tur ise sadece mağaraya gidiyor. Mağaraya ayrıca otobüsle ulaşmanız da mümkün.
Grotta Azzurra'ya giderken |
Mağaraya vardığınızda teknelerden inip üçer kişi halinde sandallara biniyorsunuz. Girişi çok alçak olduğu için sandalın zeminine oturup içeri girerken arkaya doğru yaslanmanız gerekiyor. Sandalcıların hep bir ağızdan söylediği "volare" şarkısı içeride yankılanıyor ve bu kısa konser keyfinize keyif katıyor. Daha teknedeyken mağarada yüzülebilir mi diye soran iki turist aldıkları olumlu cevapla birlikte hazırlanmaya başlamışlardı. Ben de bu iki turistten aldığım cesaretle mağaranın içinde sandaldan atlayıp kendimi mavinin kollarına bıraktım. İçerde yüzen pek olmasa da yasak değil. Buraya kadar gelmişken mavi sularda yüzmeden dönmeyin, tabii ki yanıbaşınızdan geçen sandallara çok dikkat ederek.
Grotta Azzurra |
Grotta Azzurra |
Adaya vardığımız gün otelin bulunduğu kıyıdaki Ristorante Terrazza Ciro a Mare'de yedik. Manzarası çok güzel. Yemekler de fena sayılmaz. Bu restoran Marina Piccola’da deniz kenarında geçirdiğiniz bir günde öğle yemeği için tercih edilebilir. Bu kıyıdaki diğer bir alternatif de pizzasını denediğimiz Ristorante La Piazzetta da Gregorio. Şehre gitmeyip öğlen birşeyler atıştırmak için ideal bir mekan. Fiyatları Ciro a Mare'den daha uygun.
Akşam yemeği için gittiğimiz restoranlardan biri şehir merkezindeki Buca di Bacco’ydu. Ispanaklı hamurdan açılmış taze makarnasında kum midyesi (İng.: clam), porcini mantarı ve cherry domates bulunuyor. Al dente (dişe gelen) pişirilmiş çok lezzetli bir makarna. Yanlış hatırlamıyorsam menüdeki tek taze makarna seçeneği buydu. Pizzası olması gerektiği gibi odun ateşinde pişiriliyor. Ançüezli pizzasını denedik ve çok beğendik.
Adres: Via Longano, 35 - 80073 Capri
Telefon: +39 081 8370723
Buca di Bacco |
Kum midyeli taze fettucini |
Ançüezli pizza |
Buca di Bacco'nun penceresinden |
Adadaki ikinci akşamımızda ise Grottino Restoran’da yedik. Restoran sahibinin sıcak, hoşsohbet biri olması dışında restorandan memnun kaldığımızı söyleyemeyeceğim. Kabak çiçeği Ege’de olduğu gibi Campania bölgesinin de baştaçlarından biri. İlk defa Napoli’de kabak çiçekli pizza görmüştük. Bu restoranda da kabak çiçekli karidesli taze makarna denedik. Makarna lezzetliydi, ancak yer yer birbirine yapışmıştı.
Kabak çiçekli karidesli kısa scialatelli |
Diğer denediğimiz makarna ise deniz kerevetli linguine idi. Norveç ıstakozu olarak da bilinen deniz kereveti, ıstakoza benzeyen jumbo karides boyutlarında olan bir deniz canlısı. Ana yemek olarak da ızgara kalamar aldık. Hafızalarımızda yer eden lezzetler olmadı maalesef. Gördüğümüz kadarıyla sevilen bir restoran, ancak bizi hayal kırıklığına uğrattı.
İtalya’da ekmekle beraber çeşit çeşit grissini geliyor. Grissinilerin en iyi taraflarından biri, açlığınızı bastırması. Böylece yemekten daha büyük bir keyif alıyorsunuz bana göre.
Adres: Via Longano, 27 - 80073 Capri
Telefon: +39 081 8370584
Deniz kerevetli linguine |
İki akşam da dondurmasını çok beğendiğimiz Buonocore’ye uğradık. Bu dondurmacıda ayrıca Napoli’de de denediğimiz sfogliatella tatlısının büyük boylarını, limonlu ve bademli kurabiyeler bulabilirsiniz. Sfogliatella, ricotta peynirli ve limonlu kremayla doldurulmuş, çıtır çıtır hamur tatlılar.
Adres: 35 Via Vittorio Emanuele - 80073 Capri
Telefon: +39 081 8377826
Dondurma |
Kurabiyeler ve sfogliatella |
Buonocore önünde |
İtalya’nın bu bölgesinde meşhur limonlarıyla yapılmış daha birçok tatlı ve içki karşınıza çıkıyor. Limon likörü limoncello ve diğer tatlılara ilerde daha detaylı değineceğim.
Limoncello |
Capri doğasıyla ve deniziyle bize unutamayacağımız bir tatil yaşattı. Bu şirin adayı görmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.
Ciao, Capri! |
Campania gezisiyle ilgili diğer yazılar:
Campania 1. Bölüm: Napoli
Campania 3. Bölüm: Positano
Campania 4. Bölüm: Amalfi
Campania 5. Bölüm: Ischia
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder