2 Şubat 2014 Pazar

Monako

Güney Fransa gezisi planları yaparken eski Côte d'Azur fotoğraflarına denk geldim. Üzerinden seneler geçen bu gezimizin fotoğraflarını sizinle küçük notlar eşliğinde paylaşmak istiyorum.

Côte d'Azur'da geçirdiğimiz altı günde Monako'yu da gezme fırsatımız oldu. Nice'den trenle Monako'ya 20 dakikada ulaşıyorsunuz. Trenden inip önce Monte Carlo'nun limanında turladıktan sonra Monaco-Ville'e gidiyoruz.


Monte Carlo liman

1 Şubat 2014 Cumartesi

Vollenweider Chocolatier, Zürih

Vollenweider ilk şubesini Zürih’e trenle 10 dakika uzaklıktaki Winterthur’da açmış. İkinci ve şimdilik son şubeleri ise Zürih’te Opera binasının yanında yer alıyor. Hala butik sayılabilecek bu çikolatacıyı sonunda açık yakaladık ve içeri daldık.

İsviçre bilindiği gibi çikolata konusunda kalitenin yüksek olduğu bir ülke. Sprüngli, Läderach ve Teuscher gibi harikalar yaratan dükkanların ev sahibi. Artık bir çikolata denerken beklentilerimiz yüksek olduğu için hayalkırıklığına uğrama şansımız da daha yüksek. Buna rağmen bu çikolatacı bizi etkilemeyi başardı. İlk fırsatta tadına doyamadığım trüf çikolata ve cupcakeleri için yine uğramayı düşünüyorum.



Cupcake