13 Nisan 2013 Cumartesi

Zürih'te Uzakdoğu yemekleri

Dapur Indonesia


Yediğim en lezzetli Uzakdoğu yemeklerini yapan yerlerden biri. Endonezya restoranı Dapur şehir merkezine tramvayla 10, trenle 5 dakika mesafedeki Oerlikon'da bulunuyor.

Salı'dan Cuma'ya öğlenleri de açık. Öğlen menüsünde her gün değişen 3 farklı seçenek bulunuyor. Pazartesi'den Cumartesi'ye akşamları hizmet veren restoranın akşam menüsünde ise ana yemekler 20 ile 30 Frank arasında değişiyor. Pazar tüm gün kapalı.

Yer fıstığı soslu tavuk şişi ve mum fındığı (ing. candlenut) soslu jumbo karidesini tavsiye ederim.


Dapur Indonesia



Ban Song Thai


Şehir merkezine 10 dakika yürüme mesafesindeki bu Tayland restoranı, Niederdorf'ta bulunuyor. Yemeklerinde monosodium glutamate gibi zararlı lezzet arttırıcı kullanmayan sayılı Uzakdoğu restoranından biri. Kullandığı malzemelerin çoğu organik. Menüsünde birçok restoranda olduğu gibi kullanılan malzemelerin detayları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Haftaiçi öğle menüleri 15 Frank'tan başlıyor. Öğlen açık büfe seçeneği ise 28.5 Frank. Akşam menüsünde ise ana yemekler 25-45 Frank arasında değişiyor. Pazar günleri kapalı. Ayrıca Mayıs ve Eylül arası Pazartesi günleri de kapalı.

Bu restoranda istridye soslu biftek (phad kha phao) ve tavuklu noodle (phad thai) denedim ve porsiyonların küçüklüğü dışında çok memnun kaldım. Akşam yemeği için birkaç gün öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.

phad kha phao


phad thai


Ah hua


Fiyatları uygun ve salaş bir Tayland restoranı. Helvetiaplatz'ta, ana tren garına tramvayla 5 dakika mesafede bulunuyor. Genelde çok dolu olduğu için özellikle haftasonları akşam yemeği için rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Take away ve restoran olmak üzere iki şubesi bulunuyor.

Menüsü etli, balıklı, deniz ürünlü ve sebzeli yemekler açısından çok zengin. Izgara ördek buradaki favorilerimden biri. Frenk soğanlı soslu yengeç, kırmızı körili kızarmış balık, köri ezmeli jumbo karides, köri ezmeli fıstıklı tavuk menüsündeki yemeklerden birkaçı. Ana yemekler 15-25 Frank arasında değişiyor. Bu restoranda yemekleri lezzet arttırıcı katkı maddeleri eklenmemiş olarak da ısmarlayabilirsiniz.

Satay soslu tavuk şiş, körili karides ve tavuk

Yengeç, tavuk, ördek ve balık yemekleri

Karidesli ve tavuklu noodle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder