15 Temmuz 2013 Pazartesi

Lily's, Zürih

Zürih'te gittiğim ilk Uzakdoğu restoranı olması nedeniyle gönlümde ayrı bir yeri vardır. Seneler sonra geçen ay yeniden ziyaret etme fırsatımız oldu. Langstrasse üzerinde, şehir merkezine yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Tramvay ya da otobüsle de ulaşmanız mümkün. Menüsünde genel olarak Tayland yemekleri bulunan Lily's, Vietnam, Hint, Japon ve Pakistan mutfaklarına da yer vermiş.

Bai Kapao



Hayatımda yediğim en acılı yemeği bu restoranda yemiş olabilirim. Tayland usulü yeşil körili tavuğu acıya dayanıklı olanları bile zorlayabilir. Acıyı çok sevmeyenler için Uzakdoğu restoranlarının çoğunda burada da olduğu gibi yemeklerin az acılı olarak da sipariş edilebildiğini belirteyim.


Wokta kajun fıstıklı tavuk, wokta sarımsaklı sebzeli dana eti (Bai Kapao) ve yeşil körili tavuk bu restorandaki favori yemeklerim. Başlangıçlardan yer fıstığı soslu tavuk şiş (satay), soya fasulyesi (edamame), balık köfte ve ana yemeklerden kırmızı körili ördek, Vietnam usulü tavuklu noodle (Bun Gah), Tayland usulü dana etli noodle (Pad Si Yu), sebzeli Japon yumurtalı-noodle (Yaki Soba), teriyaki soslu ızgara somon, Pakistan usulü körili kuzu menüsündeki diğer yemeklerden bazıları.

Pad Si Yu


Menüdeki yemekleri 2-3 Frank gibi bir ekstra ücret karşılığında istediğiniz başka çeşit bir etle ya da karidesle değiştirerek sipariş edebiliyorsunuz. Restoranda oturmayıp paket yaptırırsanız da restoran menüsüne göre indirimli alıyorsunuz. Evlere servisi de var. Fiyatlar için şehir ortalaması denilebilir. Yemek kalitesi oldukça iyi. Porsiyonları ise biraz ufak. Mutfak açık olduğu için yemeğinizin hazırlanışını da izlemeniz mümkün.


Atıştırmalık soya fasulyesi (Edamame)


Adres: Langstrasse 197 8005 Zürih (32 Numaralı otobüs ya da 4,13,17 numaralı tramvayla, durak: Röntgenstrasse ya da Limmatplatz)

Telefon: +41 44 440 18 85

Açılış saatleri: Pazartesi-Perşembe 11:00-24:00
Cuma-Cumartesi: 11:00-01:00
Pazar: 11:00-22:30

Fiyatlar:
Wokta kajunlu tavuk (Chicken Cashew Nuts): 21.00 CHF
Wokta sebzeli dana eti (Bai Kapao): 22.00 CHF
Tavuklu ve tofulu noodle (Pad Thai Gai): 21.50 CHF
Dana etli noodle (Pad Si Yu): 22.50 CHF
Kırmızı körili ördek (Red Thai Curry): 22.00 CHF
(Yemeklerde pilav fiyata dahil değil, pilav 3.50 CHF)


Daha büyük bir haritada görüntüle!

Lilys’in Basel’de de bir şubesi bulunuyor. Lily’s Basel şubesi bilgileri:

Adres: Rebgasse 1 4058 Basel
Telefon: +41 61 683 11 11
Açılış saatleri: Zürih şubesi ile aynı.


Zürih'teki Tayland restoranları ile ilgili önceki yazılar:

Zürih'te Uzakdoğu yemekleri 1.Bölüm
Zürih'te Uzakdoğu yemekleri 2.Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder