5 Temmuz 2013 Cuma

Zürih'te Brunch: Maison Blunt

Maison Blunt, Zürih'te çok sevilen restoranlardan biri. Sadece brunch için değil, öğlen, akşam yemeği ve gece birşeyler içmek için de gidebileceğiniz günün her saati dolu bir mekan. Menüsünde Fas mutfağından örnekler çoğunlukta. Dekorasyonunda da Fas esintilerine yer verilmiş. Bir köşesi kısa, küçük iskemleler, sedirler ve tepsi masalardan oluşuyor. Arka tarafında güzel havalarda yemek yiyebileceğiniz hatta nargile içebileğiniz küçük bir bahçesi de bulunuyor.

Brunch için burayı tercih etme sebeplerimizden birisi humus, babaganuş, kırmızı biberli feta peynirli mezelerini başarılı bulmamız ve brunch için de iyi bir seçenek olduğunu düşünmemiz. Mekan sahibi de bizimle aynı fikirde olmalı ki, oryantal kahvaltı tabağında da humus ve kırmızı biberli peynir mezelerine yer vermiş. Biz genelde meze olarak ayrı ayrı sipariş etmeyi tercih ediyoruz, çünkü kahvaltı tabağında oldukça küçük porsiyonlarda geliyor. Tek kişi için kahvaltı tabağı tercih edilebilir, ancak birkaç kişi için ortaya söyleyip paylaşmak daha mantıklı.


Humus



Babaganuş

Buranın en güzel taraflarından bir diğeri de sepet içinde bol bol ve çeşit çeşit gelen ekmek ve pideler. Bu ekmeklere ek olarak menülerinde kruvasan ve "zopf" denilen paskalya çöreğine benzeyen ancak tuzlu ve tereyağlı örgü ekmeklerden de ısmarlayabilirsiniz. Bu ekmekler kahvaltı tabaklarının yanında da sunuluyor.



Pide ve ekmekler


Organik yumurtalardan yapılan sahanda ve çırpılmış yumurtası da çok lezzetli. Çırpılmış ya da sahanda yumurtayı sade (frenk soğanı serpiştirilmiş) ya da domuz pastırmalı olarak ısmarlayabiliyorsunuz.



çırpılmış organik yumurta


Nasıl ve neden bu kadar kızarttıklarına anlam veremediğim hellim peyniri, karışık peynir tabağı, somon fümeli yumurtalı kahvaltı tabağı, ıspanaklı fatayer, peynirli sambusa gibi çeşitli börekler menüsünde yer alan brunch için uygun diğer seçenekler.




Kızarmış (!) hellim peyniri


Kahvaltı ve brunch'ta taze sıkılmış portakal suyu ya da çok tercih edilen bol taze naneli çaylarından (menüde "Blunts Haustee" olarak geçiyor) ısmarlayabilirsiniz. Çay çeşitleri açısından çok zengin bir menüsü var.


Kahvaltı - Brunch menüsü haftasonları saat 16:00'ya kadar ısmarlanabiliyor.

Haftaiçi her gün farklı 4-5 seçenekten oluşan ve 18-23 CHF arasında değişen öğle menüsü bulunuyor. Akşam menüsünde ise karışık meze tabakları, şiş kebaplar, Fas usulü bulgur pilavlı et yemekleri tercih edilebilir.

Maison Blunt, tea room ve restoran olmak üzere iki farklı konseptle hizmet veriyor. Haftasonları için rezervasyon yaptırmanızda fayda var.



Fiyatlar:

Klasik kahvaltı tabağı: 17 CHF (içindekiler: kruvasan, zopf, ev yapımı ekmek, ev yapımı reçel, bal, organik tereyağ, üç çeşit peynir, Parma jambonu, salam, organik Birchermüsli)

Oryantal kahvaltı tabağı: 20 CHF (içindekiler: kruvasan, zopf, ev yapımı ekmek, ev yapımı reçel, bal, organik tereyağ, humus, kırmızı biberli feta püresi, naneli salatalık, zeytin, taze meyveli yoğurt, kurumeyveler, portakal suyu)

Tekli mezeler:
Humus: 9.50 CHF
Babaganuş: 11.50 CHF
Falafel: 9.50 CHF
Kızarmış hellim: 10 CHF

Küçük karışık soğuk meze tabağı: 16.50 CHF (humus, tabule, musakka)
Büyük karışık sıcak ve soğuk meze tabağı: 72 CHF (12 çeşit sıcak ve soğuk meze)
Oryantal şiş ve meze tabağı: 29 CHF (2 küçük tavuk-şiş, 2 küçük köfte-şiş, 3 soğuk meze)

Fas usulü etli yemekler:
Bulgur pilavli kuzu: 36 CHF
Domates soslu köfte tajin: 26 CHF
Siyah erikli ve bademli kuzu tajin: 36 CHF



Adres: Gasometerstrasse 5, 8005 Zürih

Telefon: +41 43 211 00 33

Açılış saatleri:

Tea room: Her gün 08:00-24:00, Cuma-Cumartesi 01:00'e, Pazar 23:00'e kadar açık.

Restoran: Pazartesi-Cuma 11:30-14:00 ile 18:00-23:00

Cumartesi-Pazar 10:00-23:00



Daha büyük bir haritada görüntüle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder