1 Temmuz 2013 Pazartesi

Strazburg yemek notları 3. Bölüm: Çikolata, dondurma, şeker

Bahsedeceğim yerler Strazburg'da da karşımıza çıkan, ancak çoğu Fransa'nın birçok şehrinde hatta başka ülkelerde de şubesini bulabileceğiniz mekanlar.

Amorino


Tatlı fanatiği sayılmam. Ama dondurmanın yeri bende ayrıdır. İlk defa Nice'de denediğim bu dondurmacı, sadece Fransa'da değil İtalya, Almanya, Avusturya, İspanya, İngiltere gibi ülkelerde de şube açmış. Fabrikasyon dondurmaya göre kalitesi bence şaşırtıcı derecede iyi. Fiyatı da oldukça uygun. Ülkeden ülkeye farklılıklar gösterse de küçük külah 2-3 Euro civarında.





Bir de dondurmanızı çiçek şeklinde sunuyorlar. Çiçeğin her bir yaprağında farklı bir lezzeti denemeniz mümkün. Karşınıza çıkarsa mutlaka deneyin.

Adres: 11 rue Mercière 67000 Strazburg
Telefon: 03 88 75 14 79


 

 

La Cure Gourmande


Yine ilk defa Nice'de karşıma çıkan bu bisküvicinin Fransa'dan başka Belçika, İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de şubeleri bulunuyormuş. Çeşit çeşit bisküviden başka nugat, karamel, şeker, pralin çikolata, zeytin şeklinde çikolatalar ve badem ezmesi satıyor. Badem ezmesini, zeytin çikolatalarını ve karamelini denedim. Badem ezmesi genelde Avrupa'da acı bademden yapılıyor ve çikolatalarda dolgu maddesi olarak da sıkça karşınıza çıkıyor. Acı badem ezmesini birkaç istisna çesidi hariç çok severek yediğim söylenemez. Ama tatlı bademden yapılan ezmeler için durum farklı tabii ki. La Cure Gourmande'nin kare kare kesilmiş karamellerini çok beğendim. Zeytin  çikolataları ise olmazsa olmaz denilen türden değil. Burada başrol aslında bisküvilerin. Bisküvileri geleneksel metal kurabiye kutularında alabiliyorsunuz. Çok renkli ve eğlenceli bir yer. Ziyaret etmeye ve şekerlemeleri denemeye değer.

Adres: 5 rue Mercière 67000 Strazburg
Açılış saatleri: 
Pazartesi-Perşembe, Pazar: 10:00-20:00
Cuma, Cumartesi: 10:00-21:00


Karameller
Bisküviler
Zeytin çikolata
Nugat

Şeker

 

Jeff de Bruges


Strazburg'da, Fransa’nın birçok başka şehrinde ve de başka ülkelerde karşınıza çıkabilecek mekanlardan biri de Jeff de Bruges isimli çikolatacı. Çikolatanın anavatanı İsviçre'den gelmiş olsak da ilgimizi çekti. Sahibi Fransız, ilk fabrikalarını markanın isminde de geçen Belçika’nın Bruges kentinde açıyorlar. İnternet sayfasında bulabileceğiniz söyleşisinde bu Fransız, soyadı Jambon olduğu için marka isminde kullanmanın uygun olmadığını, çok sevdiği Jacques Brel'in Jef isimli şarkısından esinlenerek çikolatacının ismini koyduğunu anlatıyor. Fransa’dan başka Tunus, Fas, Katar, Ürdün, İspanya ve Bulgaristan şubesi olan ülkelerden bazıları.





Adres 1: 118 Grand Rue 67000 Strazburg
Açılış saatleri:
Pazartesi: 14:00-19:00
Salı, Cumartesi: 10:00-19:00
Pazar: kapalı

Adres 2: Centre commercial Rivetoile 3 place Dauphine 67000 Strazburg
Açılış saatleri:
Pazartesi-Cumartesi: 10:00-20:00
Pazar: kapalı

Adres 3: 19 rue des Orfèvres 67000 Strazburg
Açılış saatleri:
Pazartesi: 14:00-19:00
Salı, Cumartesi: 10:00-19:00
Pazar: kapalı


Weiss


Strazburg’u gezerken karşımıza çıkan bir diğer butik çikolatacı ise Weiss. Strazburg’dan başka Paris, Lyon ve Fransa’nın başka şehirlerinde toplam on dükkanı bulunuyor. Bu sevimli çikolatacıda çeşit çeşit kalıp çikolatalardan başka pralin, macaron ve çikolata kaplı bonbonlar deneyebilirsiniz.




Şef Bruno Ménard ile birlikte hazırladıkları kendi tabirleriyle yemek dünyasında devrim yaratan “çikolatalı sirke” gibi orijinal ürünlere rastlamanız da mümkün. Bu yenilikçi çikolatacının internet sayfasında ve blogunda çikolata ve değişik tatlı tarifleri de bulabilirsiniz.


çikolatalı sirke

Adres: 7 rue des Orfèvres 67000 Strazburg
Açılış saatleri:
Pazartesi: 10:00-12:30 ile 13:30-19:00
Salı, Cuma: 10:00-19:00
Cumartesi: 09:30-19:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder