5 Mayıs 2013 Pazar

Zürih'te Uzakdoğu yemekleri 2. Bölüm

Nooch


Yemek yelpazesi çok geniş bir Uzakdoğu restoranı. Japonya, Çin, Vietnam, Tayland usulü yemekleriyle zengin bir menüsü var. Sushi, Tayland usulü köri, çeşitli noodle ve pilavlı yemeklerini deneyebilirsiniz.

Benim favorilerim zencefilli biftek, ızgara ördek, sepyalı-karidesli ve tavuklu noodle. Menüsündeki çeşitlilik nedeniyle farklı zevklere hitap edebildiği için kalabalık gruplar için de uygun bir seçim. Abaton sinemasının hemen yanında olması nedeniyle de sinema öncesi veya sonrasında yiyebileceğiniz bir yer.



 

Yooji's


Yooji's bir sushi restoran zinciri. En çok tercih ettiğimiz ise Bellevue'deki şubesi. Üst katındaki masalarda ya da giriş katındaki sushi barında oturabilirsiniz. Sushi barında önünüzdeki banttan geçen sushilerden istediğinizi seçip yiyebiliyorsunuz. Bu restoranda yediğim sushiler kadar bardaki banttan geçen sushileri izlemek hoşuma gidiyor. Acılı karides (spicy shrimp) ve zencefilli ahtapot salata favorilerimden. Sushilerden ise genellikle somon nigiri, taze ton balıklı, yengeçli ya da karidesli makileri tercih ediyorum. Özellikle Cuma ve Cumartesi akşamları rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder