8 Ağustos 2013 Perşembe

Bärenwirt, Salzburg

Bütün popülaritesine rağmen mütevaziliğini yitirmeyen işletmelerin hayranı olmamak elde değil. Bärenwirt işte onlardan biri. Çalışanların samimiyeti yapılan bütün işe ve pişen yemeğe de yansıyor. Bärenwirt’in Backhendl yani kızarmış pane tavuğu meşhurmuş. Kızarmış tavuklarında o kadar iddialılar ki menülerinde de detaylı bir şekilde anlatmışlar.




Amaçları Avusturya’nın en iyi Backhendl’ini pişirmekmiş. Bunun için dediklerine göre tavuğu değişik ısılarda pişirerek haftalar süren deneyler yapmışlar. Tavuk paneleri övündükleri kadar var. Çıtır çıtır, tavuk etiyle bütünleşmiş ve lezzetli. Ama tavuk eti için aynı şeyi söyleyemeyeğim. Serbest dolaşan, organik tavuklardan olmadığını tahmin ediyorum. Bir de öyle olsa rakip tanımayacaklarına eminim. Backhendl’in bir porsiyonu yarım tavuk ve tavuk ciğerinden oluşuyor.

Backhendl’in yanında semiz otlu patates salatası servis ediyorlar.



Bu restoranda bize eşlik eden Augustiner birasıydı. Augustiner’in bira fabrikasını (Brauerei) da ziyaret edebilirsiniz. Bärenwirt’e beş dakika yürüme mesafesinde.


Augustiner Bira Fabrikası’na ulaşım bilgileri şöyle:

Adres: Lindhofstraße 7, 5020 Salzburg
Otobüsle: 7,10, 20, 21, 24, 27, 28 numara, durak: Landeskrankenhaus
Trenle: İstasyon“ Mülln-Altstadt“

Avusturyalı bir arkadaşımızın dediğine göre Salzburg çok yağışlı bir şehirmiş. Şansımıza Salzburg’da kaldığımız üç gün de günlük güneşlikti. Bärenwirt’in terasında oturduk. Salonu da terası kadar sıcak ve sevimli bir mekan.





Adres: Müllner Hauptstraße 8 5020 Salzburg
Telefon: +43-662-84 22 29
Açılış saatleri: Her gün 12:00 - 23:00 (Mutfak: 11:30-14:00 ve 17:30-21:30 arası açık)
Fiyatlar:½ Backhendl ve patates salatası: 13.90 EUR
Bärenwirt şinitzel (domuz pastırması, soğan, peynir, mantar dolgulu) ve pilav: 13.90 EUR
Viyana usulü dana şinitzel: 18.90 EUR




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder