7 Ağustos 2013 Çarşamba

Wilder Mann, Salzburg

Salzburg'un tarihi şehir merkezi sürprizlerle dolu, içiçe geçmiş küçük sokaklar ve avlulardan oluşuyor. Sessiz sakin ve serin bu avlularda çoğunlukla cafe ve restoranlar ya da ufak dükkanlar var. Şehirde büyülenmiş bir şekilde dolanırken bu avluların birinde restoran Wilder Mann'a rastladık.

Haftalık değişen menüsünde yer alan Viyana usulü dana şinitzel ve ana menüsündeki Salzburg usulü soğan soslu biftekten söyledik. Dana şinitzelin panesi görünüş itibariyle başarısız izlenimi verse de oldukça lezzetliydi. Eti yumuşacıktı. Denediğimiz Salzburg usulü soğan soslu biftek ise mükemmeldi. Yanında gelen tagliatelle biraz kuru ama etin sosuyla afiyetle yenilebiliyor. Almanya ve İsviçre’de de her ne kadar tasvip etmesem de etin yanında sunulan sade makarnalar ve yağsız pilavlar genelde etin sosuyla karıştırılarak yeniyor.





Salzburg usulü soğan soslu biftek
 



Viyana usulü dana şinitzel
 
Bizim denediklerimiz dışında menüsünde bulunan diğer spesyallerden bazıları ise şöyle:

Gulaş ve knödel (ekmek köftesi): Avusturya’daki diğer birçok restoranda olduğu gibi gulaş buranın da ana menüsünde yer alan spesyallerden.

Salzburg usulü dana akciğeri ve knödel: Bizdeki kadar popüler olmasa da sakatatlardan akciğer ve karaciğer Salzburg‘da sıkça karşınıza çıkıyor.

Sosis, Sauerkraut (ekşi lahana) ve patates: Fransa’nın Alsas bölgesinde, Almanya ve İsviçre’de de karşınıza çıkabilecek klasik bir sosis tabağı bu. Ekşi lahana ehil ellerde şaşırtıcı derecede lezzetli bir yemeğe dönüşebiliyor. (Bakınız: Chez Yvonne, Strazburg)

Karışık ızgara tabağı, patates, pilav ve sebze: Gördüğümüz kadarıyla en çok sevilen yemeklerinden biri de bu ızgara tabağı.

Bu restoranda Stiegl birasını da denemeniz mümkün. Bira seviyorsanız, Salzburg'da Stiegl'in ve daha başka birçok birahanenin taze biralarından denemeden dönmeyin. (Örneğin: Augustiner ve Kaiser Karl)






Stiegl bira
 

Restoranın bulunduğu avluda dışarıda da masaları bulunuyor. Restoranın içi ise hoş ve sıcak dekore edilmiş. Wilder Mann'ın yemeklerinden, servisinden ve ambiyansından oldukça memnun kaldık. Salzburg’a yolu düşenlere de uğramalarını öneririm. Mutfak akşam saat 21:00'de kapandığı için 19-20:00 gibi restoranda olmanızda fayda var.



Fiyatlar:
Salzburg usulü soğan soslu biftek ve tagliatelle: 12.80 EUR
Viyana usulü şinitzel ve patates: 17.90 EUR
Sosis, Sauerkraut (ekşi lahana) ve patates: 8.90 EUR
Salzburg usulü dana akciğeri ve knödel: 8.20 EUR
Karışık ızgara tabağı, patates, pilav ve sebze: 13.50 EUR
Stiegl fıçı bira 0.5l: 3.60 EUR

Açılış saatleri: Pazar hariç her gün 11:00-21:00
Adres: Getreidegasse 20, 5020 Salzburg
Telefon: +43 (0)662 841787


Daha büyük bir haritada görüntüle!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder