7 Ağustos 2013 Çarşamba

Gasthaus Zwettler’s, Salzburg

Şehir merkezinde yer alan Gasthaus Zwettler’s Salzburg‘daki ilk durağımız oldu. Klasik menüsü dışında 3-4 çeşitten oluşan günlük menüsü de bulunuyor. Tarihi bir binada hizmet veriyor. Güzel havalarda oturabileceğiniz restoranın önündeki masalardan Mozart meydanına bakıyor.

Macaristan mutfağının en meşhur yemeklerinden dana gulaşı seçtik ilk olarak. Dana gulaş, “knödel” denilen ekmek topları eşliğinde servis ediliyor. Bayat ekmekleri değerlendirme amacıyla ortaya çıkan ekmek köftesi knödel’i günümüzde çok şık restoranlarda da denemeniz mümkün. Etli, sebzeli ya da meyveli knödel gibi birçok çeşidi var. Ama knödel deyince akla ilk sadece ekmekten yapılanı geliyor (Almanca: Semmelknödel). Çok lezzetli bir buluş olduğunu söyleyemeyeceğim. Denemediyseniz çok şey kaçırmadınız. Knödel dışında gulaş ile birlikte salatalık turşusu ve yağda kızarmış yumurta sunuluyor. Zwettler’s dana gulaş konusunda oldukça başarılıydı. İri iri doğranmış dana etleri çok lezzetli ve yumuşaçıktı. Etin sosu tek kelimeyle muhteşemdi.




Orijinal Viyana usulü şinitzel aslında dana etinden yapılıyor. Ancak bu restoranda sadece hindi ve domuz şinitzel çeşitleri vardı. Biz de hindi şinitzeli deneyelim dedik. Panesi ve etin pişirilişi tam kıvamındaydı. Şinitzelin yanında haşlanmış patates ve karışık mevsim salatası servis ediliyor. Haşlanmış ya da kızarmış patates birçok restoranda et yemeklerinin olmazsa olmazı. Ama keşke bütün restoranlar haşlanmış maydanozlu patatesin ya da sade patates kızartmasının dışında patatesin daha lezzetli, baharatlı ve restorana özgü hallerini sunabilseler.



Salzburg için Avusturya’nın bira başkenti deniliyor. Her restoranda birbirinden farklı biralar çıkıyor karşınıza. Zwettler’in zengin bir de bira menüsü var.


Burada Kaiser Karl biralarından denedik. Weissbier (buğday birası) koyu, Weissbier açık ve Pils olmak üzere denediğimiz üç çeşitten her biri diğerinden güzeldi.


Fiyatları da oldukça makul bir restoran. Salzburg’a yolu düşenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Adres: Kaigasse 3, 5020 Salzburg
Telefon: +43 662 844199
Açılış saatleri: Salı-Pazar: 11:00-02:00, Pazartesi: Kapalı
Fiyatlar: Hindi şinitzel: 11.40 Euro
Dana gulaş: 10.20 Euro
Kaiser Karl Pils 0.3l / Weissbier açık 0.3l / Weissbier koyu 0.5l: 3.20/3/3.80 Euro


Daha büyük bir haritada görüntüle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder