Seçtiğimiz bir diğer yemek de yeşil ve beyaz kuşkonmazlı "tagliatelle" makarnaydı. Salzburg’a gittiğimiz Mayıs ayı tam da kuşkonmaz mevsimiydi. Kuşkonmazla İsviçre’de tanıştık. Her yıl mevsimini sabırsızlıkla beklediğim bir sebze oldu. Benim gibi kuşkonmaz aşıkları için İsviçre’deki marketlerde „kuşkonmaz sevenler“ köşesi yaparlar. Bu köşelerde kuşkonmazın üzerine dökülüp yenilen hollandaise (hollandez) sos, boy boy kuşkonmazlar ve derin kuşkonmaz tencereleri satarlar. Kuşkonmazı ben de evde hollandaise sosla ve patatesle ya da bu restoranda olduğu gibi kremalı parmesanlı makarnaya katarak hazırlarım. Konumuza dönersek Triangel’in fotoğraftan çok anlaşılmasa da bol miktarda kuşkonmaz içeren makarnası lezzetli ancak biraz kuruydu. Benim sevdiğim ve de hazırladığım gibi daha kremalı ve sulu olabilirdi.
Salzburg gezimizde neredeyse her gittiğimiz lokantada farklı bir bira tattık. Burada denediğimiz ise Trumer idi.
Başlangıçlar ve ana yemeklerin bazılarını küçük porsiyon olarak da ısmarlayabiliyorsunuz. İnternet sayfasından rezervasyon mümkün değil. Rezervasyonu sadece telefonla yapabiliyorsunuz. Triangel’in Salzburg Üniversitesi'nin binalarına bakan dışarıdaki masalarında oturduk. Gözlemlediğimiz kadarıyla müşterilerinin çoğunluğunu yerliler oluşturuyor. Salzburg’a gelip şinitzel ve gulaştan bıkıp başka şeyler denemek isteyenler için bu restoran doğru bir adres.
Adres: Wiener Philharmonikerg. 7 A-5020 Salzburg
Telefon: +43-662-84 22 29
Açılış saatleri: Pazar hariç her gün 12.00 - 24.00 (Mutfak 22:00’ye kadar açık)
Fiyatlar:
Balık çorbası: 9.90 EUR
Kuşkonmazlı makarna: 11 EUR
Gulaş ve knödel: 9.90 EUR
Daha büyük bir haritada görüntüle!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder