7 Ağustos 2013 Çarşamba

Stieglkeller, Salzburg

Stiegl’in kendi üretimleri olan biralarını başka restoranlarda deneyip beğenince restoranına da uğrayalım dedik. Stieglkeller, birçok büyük salondan oluşan koskoca bir restoran. Kalabalık turist grupları nedeniyle öğlen ve akşam yemeği saatlerinde rezervasyonsuz yer bulmanız zor.





Kocaman bir de bahçesi var. Bahçenin bir kısmına masaya servis yapılıyor. Diğer kısmında ise kendiniz gidip self servis büfesinden alıyorsunuz. Ancak bu büfede seçenekler kısıtlı. Meşhur şinitzelleri self servis menüsünde yok örneğin. Biz hava güzel olduğu için, zaten içerde de hiç yer olmadığından, biraz bekledikten sonra garsonların sipariş aldığı bahçe kısmında oturduk. Manzarası müthişti. Dana şinitzel ve peynir knödelli et suyu çorba söyledik. Şinitzelin olması gerektigi gibi bol yağda, pişirilen kabın tabanına değmeden piştiği belli oluyor. Ancak panesi aşırı tuzlu, eti ise çok sert ve lezzetsizdi. Çorba kötü sayılmasa da hayranlık uyandırıcı değildi. Sanırım bir kere yiyip bir daha nasılsa yemeyecek turist grupları sayesinde iş yapıyor. Stiegl bunca ününe ve müşteri akınına rağmen iyi yemek beklentilerimizi karşılayamıyor.





Güzel havalarda bahçesinde oturup biranızı yudumlarken Salzburg’u seyredebileceğiniz, ancak yemek konusunda fazla beklentiye girmemeniz gereken bir restoran. Fiyatları ortalama seviyesinde denilebilir. Ama Salzburg’da aynı fiyata şinitzelin çok daha iyi örneklerini bulabilirsiniz.

Adres: Festungsgasse 10, 5020
Telefon: +43 662 842681
Açılış saatleri: Her gün: 11:00-00:00
Fiyatlar:
Dana şinitzel: 18.90 Euro
6 çesit knödel ve ekşi lahana (Sauerkraut): 11.50 Euro
Knödelli et suyu çorba: 3.90 Euro



Daha büyük bir haritada görüntüle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder